štvrtok 21. februára 2013

Rozhovor s Ninou Dobrev (Elena/Katharine)

POZOR! ČLÁNOK OBSAHUJE SPOILER!
Prinášame Vám  nový rozhovor s Ninou Dobrev (Elena/Katherine) pre portál ETonline.

Táto séria je už od samého začiatku veľmi vzrušujúca. Aké z nej máte pocity?
NINA:Je to naozaj skvelé, pretože často počúvate hercov hovoriť, ako sa môže dlhoročná práca na jednom seriáli stať nudnou a stereotypnou, no v priebehu tých 4 rokov sa postava Eleny stále menila, vyvíjala a rástla. Výkonná producentka, Julie Plec, odviedla neuveriteľnú prácu, pretože vďaka nej je seriál stále svieži a vzrušujúci a vďaka tomu každý deň prichádzam do svojej práce s nadšením. Hlavne teraz, keď nakrúcam 4. sériu – špeciálne v tomto období, ktoré je poznačené Jeremyho smrťou. Epizódy 4.14 a 4.15 boli pre mňa, ako herečku, veľkou výzvou, no zároveň ma aj napĺňali. Je to emocionálna horská dráha a ja som musela ukázať temnejšie stránky.
Ako ste zareagovali na to, že Jeremy by mohol byť už definitívne mŕtvy?
NINA: Myslím si, že nás to všetkých šokovalo a prekvapilo, ale také sú seriály – je to upírsky seriál, takže ľudia v ňom musia zomierať po celú dobu. A kvôli tomu, čím si Elena prejde v najbližšej dobe, bola strata Jeremyho veľmi dôležitá. Je to veľká časť jej cesty. Viem, že Steven bol veľmi sklamaný, ale taktiež bol nadšený, pretože musel toho spraviť veľa, aby sa dostal až sem – jeho postava dospela a stala sa silnejšou. Má to teda horko-sladkú príchuť, ale všetko je to kvôli skvelej televízii.
V mnohých ohľadoch bol Jeremy tým, vďaka komu Elena nestrácala svoju ľudskosť. Hrozí, že vďaka tejto strate sa Elena prichýli k tej menej žiadúcej stránke upírstva?
NINA: Jeremy bol poslednou osobou, ktorá jej zostala, takže je dosť pravdepodobné, že teraz, keď ju už v tom, aby bola človekom, nič nedrží, by mohla ísť Elena až ku dnu. Chce ochraňovať svojich milovaných a jej novoobjavenú silu videla ako prostriedok, vďaka ktorému všetkých ochráni, ale v tomto prípade Jeremyho ochrániť nemohla a stratila posledného člena svojej rodiny. Nezmieri sa s tým len tak ľahko. Zničí ju to.
Jeremy bol taktiež jednou z postáv, ktorá sa stýkala s každým v Mystic Falls. Zblíži jeho smrť našich hrdinov?
NINA: Dajú sa dohromady, no všetci budú okolo Eleny veľmi opatrní, aby nespravili niečo, vďaka čomu by sa psychicky zrútila. Žijú v tajomnom svete, kde Jeremyho smrť ešte neznamená to, že je naozaj mŕtvy aj v jej hlave. Takže sa pokúša nájsť hocičo, čo by ho priviedlo späť – Elena je v podstate psychicky nestabilná, bude trochu blázniť a každý sa jej bude snažiť pomôcť.
Elene určite chýba Jenna a Alaric, ale viem si predstaviť, že definitívna strata Jeremyho by na ňu mala oveľa väčší a dlhodobejší vplyv. Je to pravda?
NINA: Strata Jeremyho Elenu naozaj veľmi zmení. Niekedy sa ľudia z tragédie spamätajú a niekedy nie – ale pre ňu je to dlhá cesta. Obdobie Eleninho smútku je oveľa iné, než som kedy videla zobrazené na televíznych obrazovkách. Padne na dno a bude sa zmietať v čiernej diere smrti, nešťastia a smútku. Áno, vaše predpoklady sú správne, keď sa pýtate na to, či uvidíme Elenu v odlišnom stupni upírstva. Je to Elena, akú sme ešte doposiaľ nevideli a úprimne povedané, budete z nej šokovaní. Bola som veľmi prekvapená tým, čo s ňou tieto epizódy spravili, pretože do určitej miery sa z nej stane úplne iná osoba, ktorú nebudete poznávať.

zdroj: http://www.the-vampire-diaries.org/


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára