sobota 1. decembra 2012

Rozhovor s Julie Plec (Spoiler)


O pute k stvoriteľovi sa za posledných niekoľko týždňov veľa špekulovalo. Ako dlho ste toto plánovali ?? Vedeli ste, že keď sa Elena premení, vydáte sa s ňou touto cestou ??
Prišli sme s tým, keď sme začali rozprávať Tylerov príbeh o pripútení ku Klausovi. Keď sa to stalo, Damon povedal: “Do pekla, viem, o čo ide.” a tým sme zasadili prvé semienko. Povedali sme si, že kohokoľvek krv premení Elenu, vytvorí sa tým puto. Potom sme už len prišli k záveru, že to bude Damon, takže sme to plánovali dosť dlho. Dôvod, prečo sme nechali príbeh o pripútaných hybridoch nažive a v popredí je, že sme chceli vytvoriť kontext pre divákom, aby po odhalení, že Elena je pripútaná k Damonovi, všetko dávalo zmysel.

Je to určite alarmujúce pre fanúšikov, ktorí čakali, že Elena a Damon sa konečne spolu vyspia, ale teraz je tu dôkaz, že jej city možno nie sú reálne. Je tu nádej, že jej city sú skutočné ??
Pozrite sa na to objektívne našim pohľadom – je tu väčšia nádej pre nich dvoch ako kedykoľvek predtým. Len to je skombinované s kopou dôležitých otázok. Damon je postava, ktorá celý život – ako upír a aj ako človek – hľadá lásku a porozumenie a niekoho preňho dobrého. Konečne to získal od Eleny a teraz musí pochybovať. Chce veriť, že to je skutočné. Ona pevne verí, že to je skutočné. Ale je tam nepríjemná pochybnosť, koľko z toho je skutočná láska a koľko efekt pripútania. To je otázka, ktorá zavedie dvoch ľudí, ktorým na sebe záleží, pred malú prekážku v ich vzťahu. Musia zistiť, ako ju prekonať.

Bola som smutná, keď som videla, ako ľudia na Twitteri prezývajú Elenu, pretože si myslia, že sa posúva príliš rýchlo, keď sa vyspala s Damonom hneď po rozchode so Stefanom. Obávali ste sa, že skočí do jeho náruče a postele prirýchlo ??
Čo sme chceli urobiť bolo, aby Elena a Stefan mali ľudský, úprimný a slušný rozchod. Boli spolu dlho a my sme ich vzťah skutočne ukončili, čiže ona bola slobodná a mohla sa oddať vášni a záujmu, ktorý tam bol už dve a pol série. Stalo by sa to tak rýchlo v skutočnom svete? Asi nie. Ale myslím si, že bodka za rozchodom jej dovolila oddať sa pocitom k Damonovi a potom prišla otázka: “Preboha, je to to, čo naozaj cíti, alebo ide len o nadprirodzené prepojenie medzi nimi?”

Páčil sa mi Stefan v tejto epizóde. Skutočne stojí na hrane – hlavne v scénach s Jeremym, keď bol naozaj kúsok desivý. Posunulo ho zlomené srdce po rozchode znovu k rozparovačovi ??
Oh, rozhodne sa nachádza na hrane a bude v tom pokračovať. Snaží sa byť rozumný, racionálny, ale je emocionálne poháňaný k túžbe, aby Elenu “napravil”. Možno má pravdu v tom, že toto nie je skutočná Elena a nie je tou, ktorou by mala byť, preto túži napraviť všetko za každú cenu. Takže otázka, ktorú budeme skúmať je: Je toto skutočne ona?

Pred rozchodom mali Stefan a Damon k sebe blízko ako bratia. Je ich vzťah v ohrození ??
V nasledujúcej epizóde sa budú snažiť opäť dostať na tú cestu. Čo spravia, aby sa tam dostali a aby to bolo to správne pre nich aj pre Elenu, v skutočnosti prezradí úplne novú kapitolu seriálu.

Tentokrát Stefan našiel vraha a premenil ho na upíra, ale v minulej epizóde bol Jeremyho obeťou priateľ Tylera, ktorý im pomohol. Vyzerá to ako pohŕdanie životmi tých, ktorí nie sú v ich úzkom kruhu. Bude sa to riešiť ?? Je zrejmé, že to spôsobilo napätie medzi Tylerom a Caroline.
Slúžilo to na to, aby sa Tyler stal hlasom svedomia a rozumu. Hovorí: “Vy všetci to robíte v mene toho, čo vnímate ako dobré, ale ja s tým nesúhlasím a nie je to v poriadku ani v pohode.” Trochu to ukázalo, že naši hrdinovia sa snažia ochrániť tých, ktorých milujú, ale ich činy vrhajú temné tiene. V tomto seriáli je veľmi tenká hranica oddeľujúca hrdinu od zloducha. Chceme, aby bolo jasné, že len preto, lebo Damon a Stefan spravia niečo správne, neznamená to, že to správne naozaj je.

Budúci týždeň povie Stefan Damonovi o podozrení, že Elena je k nemu pripútaná, zamieria do New Orleans, aby získali odpovede a my uvidíme, kde boli v roku 1942. Na čo sa máme najviac tešiť ??
Je to pekný pohľad na Damona a na to, kým vtedy bol a kým chcel byť, zvlášť vo vzťahu k bratovi a ako sa k nemu chcel zachovať férovo. Trochu mu to ukáže, ako by sa k nemu mal správať teraz. Znovu uvidíme naše obľúbené dievča Lexi, ktorá tvrdo pracovala na tom, aby zo Stefana nebol rozparovač. Privedie ho k Damonovi a povie: “Ďalším krokom v tvojej liečbe je pomeriť sa s bratom.” Nahliadneme do toho, ako na tom boli v tej dobe.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára