piatok 17. mája 2013

Článok od Zap2it o finálovej epizóde

Finále 4. série je za nami a bola to jedna z tých dych-berúcich finálových epizód, na aké si asi nikdy nezvykneme. Portál Zap2it si pre nás prichystal čerstvý rozhovor s výkonnou producentkou Julie Plec o tom, čo môžeme očakávať v 5. sérii od najväčších finálových zvratov. Prinášame vám jeho preklad a zároveň upozorňujeme, že v pokračovaní článku je zhrnutá prakticky celá finálová epizóda, takže pre tých, čo ju ešte nevideli, to predstavuje gigantický SPOILER!!!


1. Silas má dvojníka - a je to Stefan! Áno, dvojníčky rodu Petrova nie sú jediné, ktorým v krvi koluje kúzlo dvojníkov. Všetky Silasove ciele, pohnútky a schopnosti dávajú teraz zmysel. Silas  znovu ožil vďaka magickej štrbine a odhaľuje, že samotné kúzlo nesmrteľnosti malo svoje následky – dvojníkov. Silas a Stefan majú rovnakú tvár. Stefan je Silasov dvojník a teraz je uväznený v trezore na dne oceánu.

Na tomto príbehu sa pracovalo už jeden rok: “Minulý rok, keď skončila 3. séria, sme sa zišli malá skupinka scenáristov a premýšľali sme nad hlavnými dejovými momentmi v 4. sérii. Minulý rok, presne v takomto čase, sme vymysleli celú vec s dvojníkmi.” hovorí výkonná producentka Julie Plec.
Keď počas minulých sérií stvárňovala Nina Dobrev (Elena/Katherine) 2 postavy, dosť ju to fyzicky vyčerpalo, takže niektorí mali obavy, že Paul na tom bude podobne.
“Museli sme presvedčiť veľké množstvo ľudí a vysvetliť im ako by to mohlo fungovať, alebo vďaka čomu by to mohlo fungovať, aby sme neskončili v podobnej situácii ako s Katherine a Elenou, keď sme Ninu omylom vyčerpali až tak, že nebola schopná vstať z postele. Všetci boli zo Silasovho dvojníka veľmi nadšení. Bola to už len otázka času, ako dlho nám potrvá upevniť tento príbeh, vediac, že do toho chceme ísť.” hovorí Julie.
A Paul je nadšený z toho, že môže v tomto seriáli čeliť ďalšej výzve: “Je veľmi šťastný.” smeje sa Julie. “Hrať priamočiareho hrdinu nie je pre herca tou najvzrušujúcejšou prácou a Stefan je v našom seriáli tým najväčším hrdinom.”
2. Oživenie Jeremyho Gilberta: Fanúšikovia Vampire Diaries sú zvyknutí na to, že ich obľúbené postavy zomierajú a príležitostne sa opäť zjavujú. No aj tak sme boli (veľmi príjemne) prekvapení, že Jeremy sa vrátil natrvalo späť medzi živých. Najmä preto, že jeho rozlúčková epizóda bola veľmi srdcervúca. Nemali scenáristi obavy z toho, že jeho vzkriesenie uberie na veľkosti jeho rozlúčky? “Je to niečo, o čom sme sa veľa rozprávali. Našim pôvodným zámerom bolo rozlúčiť sa s ním navždy. Ale potom prišlo veľa otázok o sile tohto dievčaťa, ktoré stráca svojho jediného príbuzného. V tom momente to bolo veľmi dôležité. Celá tá globálna tragédia, ktorá sa k tomu viaže, je veľmi smutná a tragická.” prezrádza Julie. Aj keď Jeremy zomrel za účelom posunúť Elenu do ďalšej fázy jej upírskeho života, scenáristi veľmi rýchlo zistili, že jediný spôsob ako ju dostať z tohto tragického bodu, je oživiť Jeremyho. Bez neho by sa Elena dostala do dlhého čierneho tunela depresie a to by veľmi do 5. série nesedelo. “Veľmi sme sa hádali na tom či dokážeme túto postavu priviesť späť takým spôsobom, aby to nevyzeralo lacno. Myslím si, že nakoniec to vyznelo tak, že sme mu na konci série dali prirodzený dar za to, že jeho postava si prešla toľkými vecami.” vysvetľuje.
Teraz má Elena šancu na trochu šťastia v 5. sérii. “To, že dostala späť Jeremyho, ju nakopne a bude sa môcť vrátiť k životu Eleny, na ktorú sme zvyknutí.”

3. Bonnie bude aj naďalej v obraze: Jeremy sa do sveta živých nedostal zadarmo. Bonnie sa obetovala, aby ho priviedla späť a teraz je uveznená na druhej strane a vidí ju len Jeremy.
Je to určite tragická strata, no buďte bez obáv, fanúšikovia Kateriny Graham (Bonnie). Katerina bude aj naďalej veľkou súčasťou tohto seriálu. “O Bonnie vám poviem toto: Osobne som nevidela seriál Being Human, ale viem, že tam majú postavu ducha, ktorá funguje v seriáli veľmi dobre. Nebolo to poslednýkrát, čo sme videli Bonnie. Ak už nič iného, tak bude priamo tam, v centre príbehu 5. série, len tam bude zopár nových komplikácií.” hovorí Julie.
4. Potešenie pre Delenu! Tým, že Bonnie obetovala svoj život kvôli Jeremymu, dala život aj Elene. Bez vplyvu puta oddanosti, smútku za bratom alebo oplakávania svojej ľudskosti, si mohla Elena konečne vyjasniť svoj milostný život a vybrala si byť s Damonom. “Aj po mojej smrti si to ty, vďaka čomu sa cítim byť živá.” povedala mu Elena a nasledovali dotyky pier. Teraz, s upírom po svojom boku, by si mohla vychutnať vysokú školu.
Pokiaľ ide o jeho milostný život, posledné roky boli pre Damona veľmi tvrdé, ale Julie nám povedala, že konečne nadišiel čas, aby dostal svoju dávku šťastia, ktorá mu zaručene patrí. “Áno, bez pochýb. Uvidíme ako sa Damon snaží byť dobrým priateľom a aj keď to nebude jednoduché, bude sa úpenlivo snažiť, aby to fungovalo a dostanú ozajstnú príležitosť byť spolu šťastní.”
5. A čo bude s Katherine? Túto sériu sme mali možnosť vidieť jej oveľa citlivejšiu stránku. Väčšinu svojho života bola na úteku a keď sa konečne otvorila a zamilovala sa do Elijahu, ten ju odmietol a uprednostnil svoju rodinu. A potom, počas najväčšej finálovej bitky v školských chodbách, dovolila Elene v momente svojej slabosti získať prevahu a Elena,poháňaná ľudskými emóciami, jej strčila liek do krku.Vec, ktorej sa Katherine bojí najviac, je jej smrteľnosť a Elena ju jej zabezpečila. Neočakávajte, že sa teraz Katherine Elene poďakuje za to, že nemusí piť krv, aby ostala na žive. “Aj ako človek je veľmi zlá.” smeje sa Julie. “Ak už nič iné, je na seba poriadne nahnevaná, že prepadla v momente slabosti a plánuje si vybiť svoju frustráciu na Elene. Ak po nej Elena pôjde, Katherine bude stále pripravená nakopať to šteňa.”
(http://www.the-vampire-diaries.org/38668/julie-for-zap2it-interview-3/#more-38668)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára