nedeľa 8. septembra 2013

Spoilers

Vzhľadom na všetky zmeny v 5. sérii – strata niekoľkých zaujímavých postáv, ukončenie strednej školy, vysoká škola – čo považujete za najväčšiu výzvu novej série?
 Je to zaujímavé, pretože sa ma na to (strata rodiny Pôvodných) pýtalo už veľa ľudí, ale skončili sme pri silnom závere so Silasom, obrovským zloduchom, a s Katherine sa stal človek, čo je veľký posun v našom seriáli. Čo sa týka zloduchov, tak máme viac, než sme chceli. V seriáli sa nám nevytvorilo veľké prázdne miesto, aj keď Pôvodní upíri mu dodávali zaujímavé čaro. Finále nás posunulo do tejto novej situácie.
 Pamätám si koniec 1. série, keď sme začali vymýšľať 2. sériu a na konci tej prvej sme nechali asi 900 000 cliffhangerov. Spoločne sme sa posadili a hovorili si: “Má niekto nejaký nápad ako teraz dáme všetko dohromady?” Pre 5. sériu sme toho plánovali veľa. Vedeli sme, že chceme, aby Elena šla na výšku a to je celkom nový svet. Mohli sme teda nechať Pôvodných odisť do New Orleans.
Keď ste pracovali na 5. sérii, prekvapila vás pri tom nejaká postava?

 Určite ľudská Katherine. Je to stále tá istá Katherine, ale je najlepším upírom a najmizernejším človekom. Je pre mňa potešením písať jej postavu. Brian Young písal druhú epizódu, v ktorej uvidíme zábavnú stránku Katherine. Ak by išlo o inú postavu, tak by sa vám to nepáčilo, ale toto je Katherine a preto je to taká sranda. A taktiež si myslím, že Silas je skvelý. Pôvodne sme si mysleli, že možno až tak veľa hovoriť nebude a uzatvorí sa do seba, no to by nebolo zábavné. Vďaka Paulovi má Silas zábavnú osobnosť a myslím
si, že zažiari.
V malej ukážke na Comic-Cone sme videli ako Silas kontroluje väčšiu skupinu ľudí. Bude sa to postupne v 5. sérii stupňovať?
Áno, to je jeho sila. Je nesmrteľný a my sme chceli viac využiť tú vec so psychikou, pretože v našej sérii už máme dostatok nesmrteľných postáv. Svoju silu začne ukazovať už v premiére a stane sa z neho obávaná postava, pretože ak niekto dokáže predvídať vaše činy, je to ten najhorší zloduch.
Kedy si začnú ostatní uvedomovať, že sa Silas vydáva za Stefana?
Nepoviem vám ako, ale prezradím, že naše postavy sú veľmi chytré a k dispozícii majú mnoho zdrojov, takže postupne na to prídu jeden za druhým, no to poradie bude na úkor niektorých hlavných postáv. Hlavnou myšlienkou tejto série určite nie je udržiavanie tohto tajomstva, takže to bude veľmi skoro.
Ako bude vyzerať šťastie Damona a Eleny teraz, keď je z nich pár?
Keď sme prvýkrát začali premýšľať o vzťahu Damona a Eleny, hovorili sme si, že sme Damona ešte nikdy nevideli vo vzťahu. Začala som písať jeho prvú scénu a
…(nechutný zvuk). Nechceme z toho robiť gýčový vzťah a tak udržiavame Damona a jeho temnostu na hrane, pretože tomu sa Elena upísala. Keď začnete chodiť s rockovou hviezdou, nemôžete od neho chcieť, aby sa stal Beethovenom. Takže dávame pozor, aby mal stále klasické vlastnosti Damona, no s tým rozdielom, že teraz je šťastný. Môžeme mu naservírovať úplne nový rad problémov. Je to ako točenie tanierov.
Aká je Damonova reakcia na ľudskú Katherine?
Užíva si to naplno.
Páči sa mu, keď trpí?
Samozrejme.
Ako Bonnie zvláda svoju smrť?
(s humorom) Celkom dobre. Ale nie! Bonnie sa obetovala kvôli Jeremymu – vedome si to vybrala, vedela, čo robí a teraz je mŕtva. Ale zomrieť a stále byť v kontakte so svojimi priateľmi, je naozaj super. V prvých epizódach prežije veľmi zaujímavý príbeh, v ktorom sa vyrovná s tým, že je mŕtva. Je to pre ňu veľmi pomalý proces.
Keď zoberieme do úvahy všetkých ľudí, ktorí sa v seriáli vrátili zo záhrobia (vrátane Jeremyho), myslí si “fajn, teraz už len stačí nájsť niekoho, kto ma privedie späť”?
“Hej, a čo ja? Haló?” (smiech). Určite je to vec, ktorú budeme rozoberať. Neviem či to bude fungovať, ale máme nápad, pretože sme do záhrobia vyhodili už dosť postáv a veľa sme ich aj priviedli späť, takže čo teraz spravíme s Bonnie? Bude to poháňať náš príbeh.
Matt a Rebekah odišli na ich dobrodružnú cestu, no natrvalo sa z nej do Mystic Falls vráti len on. Čo nám môžete povedať o tom, ako sa vyrovnáva s vecami?
 Určite uvidíme aj trochu Rebeky, no len pri tom pohľade si uvedomíme, ako veľmi nám bude chýbať jej prítomnosť v
epizódach. Sľúbila Mattovi výlet po celom svete a tak mu ho dala. V premiérovej epizóde novej série majú spolu zábavnú dynamiku. Vráti sa späť s trochu väčším rozhľadom. Bol Mattom Donovanom, ktorý pracoval v Grille a teraz je z neho Matt Donovan, ktorý pracuje v Grille a má úžasné fotky. (smiech) Trochu nahliadneme na to, ako ten ich výlet prebiehal, takže je to skvelé.
Ako Caroline zvláda vysokú školu? Ako veľmi je Tyler zahrnutý do jej dejovej línie v 5. sérii?
Viete si predstaviť, že bývate s Caroline? Užíva si to. Všetko zariadila a vyzdobila. Je zábavné mať ju na výške. Plne sa do toho vžila. Tyler je súčasťou jej príbehu v niekoľkých začiatočných epizódach – snaží sa zistiť ako je to medzi nimi, pretože ak si spomínate na finále, Klaus mu dal povolenie vrátiť sa. Nuž, to nie je veľmi dobrý spôsob ako si začať budovať základy svojho vzťahu. Caroline je žena činu a vďaka nej sa tento vzťah s Tylerom udeje. Stále im držíme prsty.
Rozprávali sme sa o Stefanovi ako Silasovi, no nie o samotnom Stefanovi. Budeme ho vídať často aj keď je uväznený, alebo sa jeho čas na obrazovke presunie na vedľajšiu koľaj až pokiaľ sa odtiaľ nebude môcť vyslobodiť, pretože jeho možnosti sú obmedzené na minimum?
O čom to hovoríte! Môže si spievať “99 fliaš piva visí na stene” (smiech). Môže sa tam aj prevracať. Verte či nie, Stefan bude mať svoj príbeh – objavili sa poznámky, že nikto na Comic-Cone Stefana nespomínal. Stefan má naozaj veľmi bohatý príbeh v premiérovej epizóde, na ktorý sa veľmi teším. Je veľmi krásny a ťažko o ňom niečo povedať bez toho, aby som nevyzradila veľa. Ale poviem vám, že bude trpieť a jeho príbeh bude srdcervúci a veľký.
Fascinujúce. Je ešte niečo, čo by ste chceli prezradiť?
Prídu nové postavy a rozvinieme novú bohatu mytológiu. Naša mytológa sa stále otvára a naberá na veľkosti, z čoho som veľmi nadšená. Aj keď je to už piata séria, stále pôsobí sviežo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára