štvrtok 28. februára 2013

Rozhovor s Julie Plec


Rozhovor s Julie Plec pre TV Guide.

POZOR článok obsahuje Spoiler !!!

Existuje nejaká nádej, že sa Tyler vráti?
Tyler musel odísť z rovnakého dôvodu, z akého musela odísť Katherine. Keď si vás Klaus označkuje, tak ste v poriadnej kaši. Takže ho neplánujeme priviesť späť až pokiaľ sa nenájde nejaké riešenie jeho problému s Klausom a Katherine bola preč 2 roky. Tyler sa objaví v jednej z epizód tejto série, ale nebude to jeho “návrat”.
Keď sa seriál po prestávke vráti, zdá sa, že Caroline a Elena budú mať medzi sebou nejaké nezhody.
Caroline sa aj v tých najtemnejších chvíľach vždy snaží všetko napraviť a jej úsilie napraviť Elenu a priviesť ju späť na tú správnu cestu jej veľmi dobre vychádzať nebude. Tieto dievčatá sú rovesníčky a najlepšie kamarátky, ale jedna z nich zmenila svoje správanie. Je to jedna z foriem stredoškolských priateľstiev, v ktorom sa jeden priateľ vymkne z pod kontroly, vy sa s tým niečo budete snažiť spraviť a   váš priateľ na to bude nejako reagovať.
Čo môžeme očakávať od vzťahu Caroline/Klaus?
Ešte sme nevideli koniec tejto podivnej, svojim spôsobom perverznej, peknej, hroznej a zároveň úžasnej dynamiky medzi Caroline a Klausom. Aj keď sa spin-off stane skutočnosťou a budeme mať 2 seriály, nemyslím si, že to ukončí tento vzťah.
Niektorým ľuďom sa nepáčil smer, akým sa ubrala Bonnie v tejto sérii. Čo nám môžete povedať o jej budúcnosti?
 Myslím si, že každý má na Bonnie nejaký názor. Niekto ju miluje, niekto ju nenávidí a niekto miluje nenávidieť ju. Sú takí, čo ju stále obraňujú a niekto si len zívne povie: “Koho to zaujíma?” Je to jedna postava, na ktorú fanúšikovia nikdy nemali rovnaký názor. Ale pre nás bola Bonnie vždy tá, čo ostala zakliesnená medzi tým, čo je správne a čo nie, čo od nej vyžaduje jej dedičstvo a čo chce urobiť kvôli svojim priateľom. Práve teraz ňou plne manipuluje Shane alebo Silas – volajte ho akokoľvek, ale teraz je naozaj poháňaná zúfalou snahou priviesť Jeremyho späť medzi živých. Takže on to využíva a posúva do vyššieho levelu. Nie som si ani taká istá, či si je Bonnie vôbec vedomá toho, aká je šialená! Myslí len na jedno a to je: “Dokážem Jeremyho priviesť späť.”
Takže druhá polovica tejto série sa bude viac zameriavať na strednú školu. Čo môžeme očakávať?
Práve sme začali nakrúcať maturitný ples, ktorý uvidíte v 19. epizóde a promócie budú vo finále. Dostaneme sa k zakončeniu tejto série so všetkými týmito dôležitými otázkami: kto bude kde, kto plánuje byť s kým a čo bude každý z nich robiť.
Takže kedy sa dozvieme, s kým pôjde Elena na maturitný ples?
Asi si budete musieť počkať na to, kým niekto zverejní zlé fotky alebo sa mne omylom pri rozhovoroch s novinármi pošmykne jazyk.

-Miška:)
zdroj : the-vampire-diaries.org

streda 27. februára 2013

Finálová epizóda (Spoiler)

Televízia CW zverejnila dátum finálových epizód. Finálová epizóda The Vampire Diaries pôjde 16.mája 2013 (štvrtok). Po tejto pauze nás čáka, už iba jedna prestávka medzi 18. a 19. epizódou :).




-Miška:)

NOVINKY O HERCOCH

V kolónke NOVINKY O HERCOCH si môžete prečítať nové články ;).







-Miška:)

Spoiler ( TVLine)

Čo nám môžete prezradiť o nadchádzajúcej "Klasovej sex scéne" ?
Julie Plec sa vyjadrila, že túto scénu uvidíme v 16tej epizóde a dodala : " Zistila som, že Joseph Morgan (Klaus) má nejaké tetovania, o ktorých som ani nevedela, kým sme nezačali točiť túto scénu. :) " Viac Julie prezradiť nechcela, tak stále nevieme kto bude tou šťastnou osobou ( s či sme ju už vôbec v seriáli streli ) , s ktorou si to Klaus bude užívať.

A čo nám prezradíte o Elijahovom návrate ?
Julie prezradila, že fanúšikovia si Elijaha užijú ešte trochu pred plánovaným spinoffom, ktorého Pilot bude odvysielaný v apríli. Julie povedala : " Bude zábava mať ho opäť v našom Mystic Falls vesmíre. Konečne zistíme, čo celý ten čas robil. "

A niečo o Silasovi ?
Konečne budeme môcť k jeho menu priradiť aj tvár. Julie : " Plánujeme stretnutie so skutočným Silasom. "

-Suzy :)

utorok 26. februára 2013

Rehash by Malese 4x15 - Stand By Me


Spoiler (Zap2it)


(Zap2it) Minulý týždeň sa boli pozrieť na nakrúcanie The Vampire Diaries a mali možnosť vidieť Ninu Dobrev (Elena/Katherine) ako si plni svoju dvojitú úlohu počas toho ako dokončovala nakrúcanie epizódy 4.18 American Gothic. V minulosti sme už veľakrát videli ako Katherine predstierala, že je Elena, ale tentokrát uvidíme Elenu vydávať sa za Katherine. Katherine nevyzerala byť veľmi nadšená tou podobou, aj keď…Myslí si, že Elenina nevinnosť ju prezradí ( a samozrejme aj jej účes :D ). 

-Suzy :)

nedeľa 24. februára 2013

Rozhovor s Julie Plec


Entertainment Weekly


Ako dlho ste vedeli, že toto príde?
 Keď sme sa rozhodli urobiť z Eleny upírku, vedeli sme, že ju potrebujeme dostať na miesto absolútnej straty, tragédie a temnoty, aby sme ju mohli dostať na cestu upírstva bez ľudskosti. A tak sme už na začiatku série vedeli, že budeme musieť obetovať niekoho, koho milujeme a veľmi skoro po začatí série sme rozhodli o tom, kto to bude. Potom sme sa sami seba pýtali veľa otázok a diskutovali o tom, no zostali sme pri našom rozhodnutí.
Čakali ste, že väčšina fanúšikov bude brať Jeremyho smrť ako podvod? Mnoho z nich bolo ako Elena, keď to popierali.
 Popravde, to je to, čo sme chceli dosiahnuť. Chceli sme predchádzajúcu epizódu zakončiť Jeremyho smrťou, ale ako som písala scenár, povedala som, že chcem, aby fanúšikovia mohli špekulovať. V okamihu, keď bolo po 14. epizóde, prvá vec, ktorú niekto povedal, bola: “Počkať! Mal na ruke svoj prsteň?” Potom niekto ďalší povedal: “Prsteň už viac nefunguje.” A ďalší sa pridal: “A čo keď áno? To nemôžeš vedieť.” A chceli sme všetky tieto otázky zdramatizovať, pretože v tomto seriáli smrť nemusí byť definitívna. A máme istú reputáciu, že obrátime príbeh na hlavu a prekvapíme ľudí. Takže sme chceli zahrať tie otázky, aby keď Elena začne akceptovať realitu a to, čo sa stalo, spolu s ňou to urobí aj publikum.
Aj po zhorení Jeremyho tela mnohí stále neveria, že je skutočne mŕtvy. Sú vo fáze popierania alebo máme dôvod držať sa tejto nádeje?
 Myslím si, že v tomto seriáli byť mŕtvy neznamená, že danú postavu už nikdy neuvidíme. Ale jeho telo zhorelo a tak už viac nie je na tejto Zemi.
Povedzte mi, čo môžeme očakávať od Eleny bez ľudskosti. Stane sa Katherine 2.0?
 Áno, ale bude to Katherine bez všetkých podvodov a úskokov a bez sexuálneho manipulovania. Keď Nina Dobrev (Elena/Katherine) začala hrať Katherine v prvej sérii, rozprávali sme sa o tom, ako odlíšiť Katherine od Eleny a povedali sme: “Všetko, čo povie Katherine, je lož a všetko čo povie Elena, je pravda.” A tak sme vám dali rozdiel medzi nimi. Krása Eleny bez ľudskosti je, že hovorí pravdu celý čas a je to brutálne, no nie zábavné pre ľudí, ktorí to musia počúvať. Pre Ninu je to akoby hrala úplne novú postavu.
Aká bude teraz úloha bratov v jej živote?
 Na začiatku série sa Elena stala upírkou a oni sa hádali, ako to zvládnuť. Každý z nich mal svoj vlastný názor, ktorý sa nezhodoval s tým druhým a nakoniec mali obaja pravdu. A teraz sa opäť bratia budú snažiť zistiť, čo s ňou spraviť. “Pomôžeme jej znovu to zapnúť? Necháme to vypnuté? Zamkneme ju? Podržíme ju za ruku? Necháme ju zabaviť sa? Pošleme ju späť do školy?” Mali všetky tieto otázky a žiadne tušenie, ako to spraviť. V epizóde po pauze budú zisťovať, čo s ňou urobia.
Počula som niečo o roztlieskavačkách…
 Áno, áno. Prvá vec, ktorú Elena urobí, je, že sa opäť pridá k roztlieskavačkám. Povie si: “Pohyby nie sú také ťažké a ja nebudem celý deň sedieť doma a nič nerobiť.” Ale ukáže sa, že má skrytý motív, ktorý zahŕňa fakt, že v Mystic Falls už viac nie sú ľudia, ktorí v sebe nemajú železník a na ktorých by sa dalo kŕmiť.
Musím povedať, že milujem scénu medzi bratmi v minulej epizóde. Ako ich zasiahne fakt, že sa teraz s tým celým budú musieť vyrovnať?
 Ak už nič iné, nasledujúca kapitola zblíži Stefana a Damona, pretože ako zápasia s tým, čo teraz majú urobiť s Elenou, ktorú už nespoznávajú, začnú si uvedomovať, ako veľmi bol ich vzťah ovplyvnený ich láskou k nej. Sledovali, ako stratila svojho brata a pocítili: “Preboha. Aj keď so svojím bratom bojujem, ak by som ho stratil, nemal by som nič.” Bude to mať na nich liečivý efekt.
Zohrá Caroline nejakú úlohu pri pomáhaní im s Elenou?
 Určite áno. Ona je ten najlepší a najúspešnejší upír v celom meste a bude tam, aby pomohla Elene. Nanešťastie, Elena jej pomoc nechce a to vyvolá medzi nimi konflikt, ktorý bude smutný aj zábavný zároveň.
Čakajú nás nejaké dôležité úmrtia?
 Nemôžem vám sľúbiť, že odpoveď je nie, ale pokúsim sa nezničiť vašu dušu niečím podobným, čím ste si museli prechádzať v minulej epizóde.
Budeme mať novú domácu základňu? Pretože dom je dôležité miesto pri stretávaní.
 V nasledujúcej epizóde ich uvidíme v sídle Salvatorovcov a po tom sa na ďalšie dve epizódy vydáme na cesty. Zamierime do New Yorku a do malého mesta v Pensylvánii. Takže nasledujúce epizódy budú viac-menej o Eleniných dobrodružstvách.
Kedy sa pozrieme na Silasov pohľad na mytológiu?
 Veľmi potichu a pomaly to rozohráme v nasledujúcej epizóde a v tej ďalšej začneme spoznávať, čo plánuje s Bonnie a či bude úspešný v tom, aby ju donútil spraviť, to čo chce. Stefan, Caroline a Klaus zistia, čo sa deje a pokúsia sa to zastaviť.
A čo ďalší flashback?
 Zatiaľ, čo sa naši hrdinovia doma zaoberajú tým, čo má Silas v pláne, Damon, Elena a Rebekah odídu do New Yorku, kde Damon znovu prežíva obdobie 70. rokov, kedy sa nesprával práve najlepšie.


 TV Line

Viem si predstaviť, že toto rozhodnutie vôbec nebolo jednoduché. Prečo si myslíte, že to bolo nevyhnutné?
 Celý tento rok sa niesol v znamení toho, ako sa upírka Elena postupne vyvíjala od dievčaťa, ktoré jasne prehlásilo, že byť upírkou je tým posledným, čo chcela. A potom, čo sa už konečne naučila, ako s tým žiť, prišlo do pozornosti puto oddanosti. Vedeli sme, že ju chceme dostať na to najtemnejšie možné miesto, takže Elena – najsúcitnejšia postava v seriáli – stratí súcit a vypne svoju ľudskosť. Boli sme si vedomí toho, že musíme z jej života odstrániť niekoho skutočne dôležitého. Každý je však pre ňu rovnako dôležitý, no keď o tom naozaj popremýšľate, zistíte, že poslednou vecou, ktorá ju držala po hromade, bol jej brat. Jeremyho smrť je práve tou vecou, kvôli ktorej by sa skutočne zložila.
Je samozrejmé, že smrť brata nie je niečo, cez čo sa Elena rýchlo prenesie. Môžeme teda tvrdiť, že Elena bude “vypnutá” po väčšiu časť série?
 Môžeme prezradiť, že nakopnúť späť svoju ľudskosť bude pre ňu veľmi zložité. Miesto, na ktorom sa práve teraz psychicky nachádza, pokladá za šťastné, pretože je to miesto bez bolesti, viny a utrpenia – miesto bez extrémov. Je to len užívanie si upírskeho života a túžba po kŕmení sa.
Ako sa Elena bez svojej ľudskosti odlišuje od Katherine?
 Všetko, čo Katherine robí, je sexuálna manipulácia, je to v jej osobnom záujme a pre jej vlastné prežitie. Obhajuje, flirtuje, dráždi, klame a prekabáti každého, len aby naplnila svoje vlastné záujmy. Elena je úprimnejšia a otvorenejšia, niečo v zmysle: ‘Ide o to, o čo ide, som, kto som a chcem, čo chcem. A práve v tejto chvíli by som sa rada kŕmila na tom dievčati opodiaľ. A nepokúšajte sa ma zastaviť.’ Elena je omnoho priamejšia v tom, čo chce dosiahnuť. Nepotrebuje sa spoliehať na triky, ako Katherine.
Uvidíme aj Eleninu lahkomyseľnejšiu a zábavnejšiu stránku, teraz, keď necíti ľudskú zodpovednosť?
 Samozrejme, bez pochýb. Elenina premena v upírku neprebehla zrovna najjednoduchšie. Nechceli sme, aby do toho skočila ihneď, i keď si myslím, že mnohí diváci by to veľmi ocenili. No bilo by sa to s vlastnosťami, na ktoré sme u nej ako u človeka tak veľmi upozorňovali. Teraz však zažijeme presne tie veci, ktoré sa spájajú s upírstvom – zabávať sa celé noci, nikdy nezostarnúť, nikdy neumrieť.
Ako ovplyvní jej nový stav vzťahy a city k Damonovi?


 To je veľká otázka. Čo skutočne cíti? Akú úlohu v tom všetkom zohráva puto oddanosti? Ako sa bude vyvíjať ich dynamika teraz, keď Elena nie je poháňaná svojou láskou k Damonovi? Vynárajú sa mnohé otázky, na ktoré dostaneme odpoveď počas nasledujúcich epizód.
Sú stále spolu? 
 Aj to budeme musieť zistiť.
Spôsobí medzi nimi fakt, že to bol práve Damon, kto jej povedal, aby vypla svoju ľudskosť, nejaké problémy v budúcnosti? Alebo medzi ním a Stefanom?
 Časom všetci zistia, že v tom najhoršom možnom scenári – čo bol práve ten, v ktorom sa nachádzali – to skutočne bolo jediným riešením. Nerobí ho to však správnym, ani šťastným. Bola to ale však vec, ktorá sa musela stať, aby Elenu oslobodila od jej bolesti. Nemyslím si preto, že by sa niekto za to na Damona mal hnevať.
Ako sa budú vyrovnávať Eleniny nadprirodzení priatelia, ktorí svoju ľudskosť ešte stále majú, s jej novým ja?
 Je to pre nich zložité. Najzložitejšie to bude práve pre Caroline, ktorá sa ako obvykle bude snažiť priviesť svoju kamarátku do starých koľají, čo uvidíme v nasledujúcej epizóde. Elena však ale príliš spolupracovať nebude.
Hrá nejaký význam fakt, že dala Elena Gilbertovský prsteň práve Damonovi? Prečo ho nedarovala napríklad Mattovi, ktorý by ho mohol použiť?
 V tej chvíli cítila niečo ako: ‘OK, toto už nefunguje, tu máš, ber si ho.’ Môžem však povedať, že to nebolo poslednýkrát v tejto sérii, čo sme ten prsteň mohli vidieť. Na istý čas je ale mimo hry.
Predstavovala si Bonnie Silasa, alebo sa s ním – so Shaneovým zjavom – skutočne fyzicky rozprávala?
 To je ďalšia otázka, ktorú sa budeme musieť pýtať sami seba. Čo sme zistili o Silasovi v jaskyni je, že sa dokáže zjavovať ako halucinácia… Otázkou tak ostáva – deje sa to aj teraz? Alebo skutočne stojí pred ňou? Vyzerá ako Shane? Vydáva sa za Shanea? Čo sa deje? Čoho je tento chlap schopný?
Do akej temnoty sa Bonnie ponorí? Bude pokračovať v Silasovom pláne a zabije 12 ľudí?
 Bonnie je práve extrémne kontrolovaná a manipulovaná týmto Shaneo-Silasom. V nasledujúcich epizódach uvidíme, ako sa to vyvinie až po zlomový bod.
Prežije Shane na ostrove?
 Pokiaľ vieme, Shanov osud na ostrove skončil, no nevideli sme ho naposledy vydýchnuť. V tomto seriáli si nemôžeme byť istí ničím.
Teraz, keď liek vlastní Katherine, zohrá po zbytok série nejakú väčšiu rolu?
 Určite sme ju nevideli naposledy.

-Miška:)

zdroj : the-vampire-diaries.org

sobota 23. februára 2013

Rozhovor s Candice Accola

Candice Accola (Caroline) poskytla pre TVGuide veľmi zaujímavý rozhovor o ďalšom smerovaní jej postavy. V nasledujúcich epizódach čakajú Caroline Forbes ťažké časy. Po tom, čo sa Klaus znova vyhrážal Tylerovi, že ho zabije, sa musela Caroline opäť pozerať ako Tyler uteká preč aby si zachránil svoj život. Caroline bude musieť zostať silná predovšetkým kvôli Elene, ktorá si uvedomila, že stratila svojho brata Jeremyho.  Ako to však zvládne?


Caroline sa práve teraz nachádza v štádiu, kedy chce všetko napraviť, takže uvidíme jej silnú starostlivú stránku,” prezrádza Candice o poslednej epizóde. “Všetci sa v tejto epizóde spoja – tentokrát to však bude pre dobrú vec. Uvidíte niekoľko veľmi krásnych momentov.”

Vyrovnávanie sa so stratou však pre Caroline nie je nič nové.
Nie je to prvýkrát, kedy Tyler musel odísť, takže to vníma ako: ‘Koľkokrát tým ešte budeme musieť prejst?’ Myslím si však, že Caroline je veľmi presvedčivá, a že dokáže presvedčiť Klausa k tomu, aby ustúpil, toto bude teraz jej cieľom. Nechápe lúčenie sa s Tylerom ako rozchod, má v sebe veľkú nádej. Jej cieľom sa teraz stanú dve veci – zistiť, ako upokojiť Klausa a snažiť sa Tylera priviesť späť. Je veľká optimistka,” hovorí Candice.

Aj keď je Klaus hlavným dôvodom, kvôli ktorému Tyler z mesta odišiel, na druhej strane je osobou, ktorá Caroline navádza na to, aby na Mystic Falls zabudla. A v skutočnosti sú scény medzi touto dvojicou, najdiskutovanejšie v tejto šou.

Caroline dodáva odvahu práve Klausove pripomínanie toho, že na ňu čaká celý svet. Môže cestovať, mať mnoho zážitkov, dospieť a učiť sa – to je to, čo sa nachádza v jej hlave a nemôže sa toho zbaviť. Klaus je jediným, pri kom môže mať veľké sny. Nie je to sen o tom, že ‘budeme zamilovaní utekať do západu slnka’ tak, ako s Tylerom – je to skôr útek do Paríža a nezávislosť. Je to lákavé. A Klaus tieto myšlienky v Caroline zakorenil.”

Vzhľadom k tomu, že Tyler je preč, dokáže si však Candice predstaviť, že by sa Caroline skutočne odsťahovala?
“Musíme mať stále na pamäti, že všetky postavy sú ešte veľmi mladé. Toto je vlastne ešte len ich maturitný ročník, sú to deti! V poslednej dobe bol Tyler pre ňu silnou oporou v "akceptovaní" samej seba. Bol prvou osobou, ktorá ju prijala takú, aká bola a dovolil jej rozkvitnúť. Je to prvá skutočná láska a práve teraz je veľmi silná a nezlomiteľná. Avšak, kto vie, čo sa stane, keď postavy vyrastú a zostarnú? V tejto chvíli to však nevidím na niečo ako ‘idem na "zoznamku" a uvidím, čo tam nájdem’”.

Oficiálny popis - 4x16 - Bring It On

Nový štandardElenin nový postoj ovplyvňuje všetkých, čo vedie Stefana a Damona k zhode, že vrátiť sa späť k normálnej rutine na strednej škole, by pre ňu bolo to najlepšie. Caroline je príjemne prekvapená, keď sa Elena rozhodne vrátiť k roztlieskavačkam, no jej radosť sa zmení na šok, keď sa Elenino správanie ukáže ako nebezpečné. Nevzdávajúc sa hľadania lieku, Damon a Rebekah pracujú spoločne, až kým ju jeho nechcená rada nezastihne nepripravenú. Klaus sa snaží využiť Hayley, aby získal informáciu, po ktorej túži a počas toho učiní zaujímavý objav. Medzitým, znudená Elena usporiada divokú párty a dostane sa do škaredého súboja.

piatok 22. februára 2013

Soundtrack k 4x15 - Stand By Me

Soundtrack tejto epizódy, podobne ako pár predchádzajúcich tvorí len jedna pieseň. Nech sa páči - Noah Gundersen - Family .. -Suzy :)

Info, news


Prinášame výbornú správu pre fanúšikov Caroline a Tylera. Mnohé protesty fanúšikov proti neuspokojivému odchodu Tylera z Mystic Falls, mali zrejme veľký vpliv na tvorcov seriálu. Tí zmenili názor a Tyler sa nám čoskoro vráti späť do deja seriálu. Tyler sa spolu s Caroline postarajú o ďalši dôležitý zlom v seriáli. Prosby fanúšikov boli vyslyšané... -Suzy :)

Predĺžené Promo k 4x16 - Bring It On

POZOR SPOILER !!!
PREKLAD:
Stefan: Vypla svoju ľudskosť. Je necitlivá ku všetkému čo robí tým, kým je.
Damon: Fajn, ukážeme jej ako sa baviť.
Stefan: Si si istý, že to bude fungovať.
Damon: Je len jeden spôsob ako to zistiť.
Caroline: Kŕmiš sa na sútaži?!
    Je to dobrý deň
Damon: Ukáž kúsok poctivosti.
     Byť zlým
Elena: Čo? Nie je to nič, čo by ste pred tým nevideli.

Nový diel


Tak a je tu ďalší diel, ktorý si môžete stiahnuť TU(avi) alebo TU(X264-DIMENSION.mkv).
Prajeme príjemné pozeranie :)

CZ Titulky si môžete stiahnuť TU (cwzone) alebo TU (edna) .

- Miška :) a Suzy :)

SK Titulky



Slovenské Titulky k epizóde 4x15 - Stand By Me si môžete stiahnuť TU..
Prajeme príjemné pozeranie... :)
Pripomíname, že po tejto epizóde bude pauza vo vysielaní, ktorá bude trvať tri týždne...
Ďakujeme, všetkým, čo sa podielali na preklade...

Miška :) a Suzy :)

štvrtok 21. februára 2013

Spoiler



Klaus môže mať veľký problém s tým, že sa Katharine vrátila do hry a v rukách má liek.
Joseph Morgan Vyvíja sa to do celkom zaujímavého smeru. Musíme si pamätať, že Katherine je osoba, ktorú Klaus prenasledoval viac ako 500 rokov. Ona bude robiť všetko preto, aby stretnutiu s ním zabránila. Či ho bude chcieť zabiť, zmieriť sa s ním alebo uzavrieť s ním dohodu tak to sa ešte uvidí...


-Miška:)

Rozhovor s Ninou Dobrev (Elena/Katharine)

POZOR! ČLÁNOK OBSAHUJE SPOILER!
Prinášame Vám  nový rozhovor s Ninou Dobrev (Elena/Katherine) pre portál ETonline.

Táto séria je už od samého začiatku veľmi vzrušujúca. Aké z nej máte pocity?
NINA:Je to naozaj skvelé, pretože často počúvate hercov hovoriť, ako sa môže dlhoročná práca na jednom seriáli stať nudnou a stereotypnou, no v priebehu tých 4 rokov sa postava Eleny stále menila, vyvíjala a rástla. Výkonná producentka, Julie Plec, odviedla neuveriteľnú prácu, pretože vďaka nej je seriál stále svieži a vzrušujúci a vďaka tomu každý deň prichádzam do svojej práce s nadšením. Hlavne teraz, keď nakrúcam 4. sériu – špeciálne v tomto období, ktoré je poznačené Jeremyho smrťou. Epizódy 4.14 a 4.15 boli pre mňa, ako herečku, veľkou výzvou, no zároveň ma aj napĺňali. Je to emocionálna horská dráha a ja som musela ukázať temnejšie stránky.
Ako ste zareagovali na to, že Jeremy by mohol byť už definitívne mŕtvy?
NINA: Myslím si, že nás to všetkých šokovalo a prekvapilo, ale také sú seriály – je to upírsky seriál, takže ľudia v ňom musia zomierať po celú dobu. A kvôli tomu, čím si Elena prejde v najbližšej dobe, bola strata Jeremyho veľmi dôležitá. Je to veľká časť jej cesty. Viem, že Steven bol veľmi sklamaný, ale taktiež bol nadšený, pretože musel toho spraviť veľa, aby sa dostal až sem – jeho postava dospela a stala sa silnejšou. Má to teda horko-sladkú príchuť, ale všetko je to kvôli skvelej televízii.
V mnohých ohľadoch bol Jeremy tým, vďaka komu Elena nestrácala svoju ľudskosť. Hrozí, že vďaka tejto strate sa Elena prichýli k tej menej žiadúcej stránke upírstva?
NINA: Jeremy bol poslednou osobou, ktorá jej zostala, takže je dosť pravdepodobné, že teraz, keď ju už v tom, aby bola človekom, nič nedrží, by mohla ísť Elena až ku dnu. Chce ochraňovať svojich milovaných a jej novoobjavenú silu videla ako prostriedok, vďaka ktorému všetkých ochráni, ale v tomto prípade Jeremyho ochrániť nemohla a stratila posledného člena svojej rodiny. Nezmieri sa s tým len tak ľahko. Zničí ju to.
Jeremy bol taktiež jednou z postáv, ktorá sa stýkala s každým v Mystic Falls. Zblíži jeho smrť našich hrdinov?
NINA: Dajú sa dohromady, no všetci budú okolo Eleny veľmi opatrní, aby nespravili niečo, vďaka čomu by sa psychicky zrútila. Žijú v tajomnom svete, kde Jeremyho smrť ešte neznamená to, že je naozaj mŕtvy aj v jej hlave. Takže sa pokúša nájsť hocičo, čo by ho priviedlo späť – Elena je v podstate psychicky nestabilná, bude trochu blázniť a každý sa jej bude snažiť pomôcť.
Elene určite chýba Jenna a Alaric, ale viem si predstaviť, že definitívna strata Jeremyho by na ňu mala oveľa väčší a dlhodobejší vplyv. Je to pravda?
NINA: Strata Jeremyho Elenu naozaj veľmi zmení. Niekedy sa ľudia z tragédie spamätajú a niekedy nie – ale pre ňu je to dlhá cesta. Obdobie Eleninho smútku je oveľa iné, než som kedy videla zobrazené na televíznych obrazovkách. Padne na dno a bude sa zmietať v čiernej diere smrti, nešťastia a smútku. Áno, vaše predpoklady sú správne, keď sa pýtate na to, či uvidíme Elenu v odlišnom stupni upírstva. Je to Elena, akú sme ešte doposiaľ nevideli a úprimne povedané, budete z nej šokovaní. Bola som veľmi prekvapená tým, čo s ňou tieto epizódy spravili, pretože do určitej miery sa z nej stane úplne iná osoba, ktorú nebudete poznávať.

zdroj: http://www.the-vampire-diaries.org/


streda 20. februára 2013

Jeremy´s death...

Je Jeremy naozaj mŕtvy? Ako sa s tým Elena vysporiada?

Či Jeremy skutočne zomrel sa dozviete ešte pred koncom ďalšej epizódy. Ale bez ohľadu na to, či bude Jeremy žiť, Elena na tom psychicky dobre nebude. Občas sa vám bude zdať, že je kompletne zmeravená, zatiaľ čo inokedy preukáže prudkú nerozvážnosť, čo ju privedie k tomu, že spraví niečo, čo môže  konečnom dôsledku ľutovať.

Hocičo, čo by ste nám mohli prezradiť o tohto týždňovej epizóde? Podľa proma to vyzerá tak, že Elena nenesie Jeremyho smrť veľmi dobre, z čoho usudzujem, že je skutočne mŕtvy.
Povedzme to tak, že Elena vynájde nový stupeň smútku, aby sa vyrovnala s Jeremyho zjavným odchodom a je to sexy.

-Suzy :)

Cast Info - New Bonnie mentor


Portál TV Guide informuje, že do Mystic Falls prichádza nová postava. Bonnie Bennett bude mať nového poradcu/mentora – dúfajme, že s ňou bude mať lepšie úmysly ako ten posledný.
Herečka Cynthia Addai-Robinson bude stvárňovať Aju - mocnú čarodejnicu, ktorá sa pozná s Bonnienou matkou a prichádza do Mystic Falls, aby pomohla Bonnie kontrolovať jej mágiu. Keďže je Jeremy (pravdepodobne) mŕtvy, znamená to, že jediná osoba, ktorá dokáže Bonnie sprevádzať jej magickými schopnosťami – profesor Shane – nás opustí?
Aja sa prvýkrát objaví v epizóde, ktorá bude odvysielaná 21. marca (4.17) 
.

- Suzy :)

Rehash s Malese Jow


pondelok 18. februára 2013

Spoiler

Naša nie-veľmi šťastná partia v súčasnej dobe uviazla na ostrove pri pobreží Nového Škótska a to nie je poslednýkrát, čo v tejto sérii vycestujú mimo Mystic Falls. Miesto nakrúcania v Atlante sa nedávno premenilo na rušnú ulicu v New Yorku a na kukuričný festival (čítate správne – kukuričný festival) v Pensylvánii. Katherine možno voči Elene spáchala ťažký zločin, ale po tom, ako uchmatla liek, sa nechystá znovu zmiznúť. Môžeme očakávať, že sa bude potulovať okolo dosť dlho na to, aby sa stretla tvárou v tvár s Elijahom. Je tu šanca, že by storočia stará láska opäť ožila?


(http://www.the-vampire-diaries.org/)

-Miška:)

Webclip 2 k 4x15 - Stand By Me

Preklad :

Caroline : Ahojte, už ste doma.. Snažila som sa vyčistiť to spálené miesto, kde Kol... nemohla som ten fľak dostať preč.
Elena : Poď dáme ho na poschodie...

nedeľa 17. februára 2013

Fotky z natáčnia








-Miška:)

Anketa

Ešte pár postehov od Cariny MacKenzie

-Myslím si, že Katherine stojí za všetkým.
- Candice Accolu v spin-offe The Originals neuvidíme.
- Vzhľadom k tomu, že sa ju Klaus pokúšal zabiť dvakrát, nemám rada Klaroline.
-Matt už doslova nemá žiadneho kamaráta.
- April je príliš nudná na to, aby šla do postele s dievčaťom.
- Ian povedal, že Damon si začne uvedomovať, že obetovaný život kvôli Elene nie je dobrý nápad.
- Predpokladám, že budúci týždeň sa opäť stretneme Katherine, ale tá sa oblúkom vyhne Klausovi.
- Nemyslím si, že bude nejaká smrť. Aspoň zatiaľ. McQueen a Trevino boli posledné klince do rakvy. Aspoň v to dúfam.

sobota 16. februára 2013

Carina MacKenzie about TVD

Redaktorka Carina MacKenzie zo Zap2it.com sa včera po odvysielaní novej epizódy zúčastnila skupinového chatu s fanúšikmi, v ktorom odpovedala na niektoré zaujímavé otázky a prezradila zopár spoilerov a svojich domnienok. Celý prepis chatu si môžete prečítať TU .

- S Jeremyho smrťou to nebude len také jednoduché. Ďalšia epizóda bude veľkolepá. Budú sa Jeremyho snažiť priviesť späť. Elena za neho očividne bude bojovať. Ale pamätajte, že s prsteňom prichádzajú aj následky.
 - Silas by nemohol byť vzkriesený bez obetí a Bonnienej krvi.
- Myslí si, že Jeremyho smrť bude mať na Elenu také následky, že to ovplyvní všetky jej vzťahy.
-Podľa nej sa z Eleny nestane “rozparovačka”, ale bude viac depresívna a temná.
- Puto medzi Elenou a Damonou sa zlomí len vtedy ak jeden z nich vezme liek.
- Ďalšia smrť nás v blízkej budúcnosti už nečaká.
- Klaus sa snaží poslúchnuť Damonovu radu, ale nie je veľmi dobrý v tom, aby nebol zlý.
- Tentokrát Tyler neodchádza len na pár epizód. Michael Trevino (Tyler) sa presťahoval späť do Los Angeles. Zatiaľ nevieme ako to bude v piatej sérii, ale Carina počula, že ak sa vráti, tak to bude len nakrátko ako hosťujúci herec.
- Budúci týždeň nás Nina zničí.
- Katerina Graham (Bonnie) nosí v seriáli parochňu. Počas tejto série sme nevideli jej ozajstné vlasy.
- Podľa nej je Stefan najlepšie napísaná postava v celom seriáli – najdynamickejšia a najkomplikovanejšia.
- Posledné epizódy boli celé nakrúcané v Atlante. Bolo tam len veľa vizuálnych efektov.
- Predpokladá, že s Katherine si užijeme trochu viac času, ale aj tak sa všemocne snaží vyhýbať Klausovi.
- Po epizóde 4.20 už Klaus v TVD skončí, no nie je si tým na 100% istá.

(zdroj http://www.the-vampire-diaries.org/ )

Spoiler about Tyler (Michale Trevino), Jeremy (Steven R. McQueen)

Valentín nebol pre The Vampire Diaries najšťastnejším dňom. Kým sa jeden dlho očakávaný hrdina vracia, druhý - Michael Trevino alias Tyler sa lúčil vo včerajšej epizóde. Jeho fanúšikovia sú na jeho odchody už takpovediac zvyknutý. Avšak portál Zap2it tvrdí z veľmi spoľahlivého zdroja, že zatiaľ sa ešte nerozhodlo, kedy a či vôbec sa Tyler vráti. Návrat v tejto sérii je ale veľmi nepravdepodobný.               Teraz k Jeremymu, pre ktorého to vôbec nevyzerá dobre. Jeho smrť ovplyvní hlavne Elenu, ktorá povedala, že jej brat je jediná vec, ktorá jej bráni v tom, aby vypla svoje emócie. 
- Suzy :)


Nové predĺžené promo 4x15 - Stand By Me

 POZOR SPOILER
Preklad :
Elena : Jeremy! Nie, nie. Je to dobré. Budeš v poriadku.
Stefan : Jeremy bol jedným z “Päťky”- Lovec. Nehovorí nič, len čaká, kým sa prebudí.
Matt : Toto mesto, tento šialený svet, v ktorom žijeme… je v poriadku mať nádej.
Meredith : Elena, potrebujem, aby si mi vydala telo.
Elena : On nie je mŕtvy!
......Ak niekoho nechcete nechať odísť…..
Damon : Je ako zmyslov zbavená, Stefan.
Stefan : Zapieranie je jediná vec, ktorá ju chráni pred tým, aby ju to nepohltilo.
....Ako to vydržíte….
Elena : Potrebujeme Bonnie. Nájdite mi Bonnie!
Damon : Na toto sám nestačím, tentokrát nie

4x15 - Stand By Me (Sneak Peek)

            POZOR SPOILER        

     
PREKLAD:
Shane: Nedotýkaj sa toho! Použil som nejaké ostrovné biliny a bobule, ktoré pomôžu vyliečiť ranu. Nie som však čarodejník, takže toho veľa zaručiť nemôžem.
Bonnie: Ako si sa vyliečil?
Shane: Bol to Silas. Pomohol mi. Dokázala si to Bonnie, je oslobodený.
Bonnie: Nepribližuj sa ku mne.
Shane: Viem, že si na mňa nahnevaná, ale teraz vidíš, že všetko čo som spravil, všetky tie úmrtia neboli zbytočné. Silas ich privedie späť.
Bonnie: To čo chceš spraviť je proti prírode, Shane. Nemôžeš oživiť mŕtvych.
Shane: Myslím, že teraz svoj názor zmeníš.
Bonnie: Čo myslíš tým "teraz"?
Shane: Keď sa Silas prebudil musel sa nakŕmiť, aby získal svoju silu. Vysichal tam skoro 2000 rokov. Potreboval krv, bol tam Jeremy.
Bonnie: O čom to hovoríš?
Shane: On..
Bonnie: Čo mi to chceš povedať?
Shane: Vysal všetku krv z jeho tela. Jeremmy je mŕtvy.

piatok 15. februára 2013

Predĺžené promo 4x15 - Stand By Me, SPOILER !!

POZOR SPOILER !!!
Preklad : -Suzy :)
Elena : Jeremy!! Budeš v poriadku. Potrebujem aby si bol...
Stefan : Jeremy bol jedným z " Päťky" - Lovec.
........Štvrtok.........
Meredith : Elena, potrebujem aby si mi vydala telo.
Elena : On nieje mŕtvy..
Damon : Je ako zmyslov zbavená.
Elena : Potrebujeme Bonnie. Nájdi mi Bonnie !!
Damon : Na toto sám nestačím, tentokrát nie..

Spoilers, spin-off, Klaroline

SPIN-off

Existuje nejaká nadej pre Klaroline v spin-offe?
Myslím si, že všetci fanúšikovia budú chcieť vedieť, čo bude s Caroline… Mám pocit, že im dlhujem nejaké riešenie a v istom bode dám šancu pre Caroline prísť do New Orleans. Viem, že sa už diskutovalo o postavách, ktoré by mohli prísť do New Orleans a vrátiť sa späť.

Spoiler (E!Online)

Som neuveriteľne nadšená z toho, že na mojej obrazovke uvidím Klausa bez košele! Je ešte niečo, čo by ste nám mohli povedať o “horúcom hybridnom sexe,” ktorý nás čaká v TVD?
Nemôžem vám povedať, s kým skočí Klaus do postele, ale môžem prezradiť, že Joseph Morgan (Klaus) si myslí, že fanúšikovia si nenechajú ujsť epizódu 4.18. Taktiež povedal, že je to veľká Klaroline epizóda. Pokiaľ ide o tú odhalenú hruď, Joseph prezrádza: “Klaus doteraz ešte nikdy nikoho naozaj nepobozkal. Myslím, že v Tylerovom tele dostal tú príležitosť, ale nakoniec si užije trochu akcie. Bude to veľmi zaujímavé. Svoje oblečenie som na sebe udržal rok a pol, čo podľa mňa musí byť v televízii The CW rekord! Fanušikovia si pomysleli : “On bude hrať v spin-offe”, takže som začal tráviť veľa času v posilovni.”

Spoiler (Zap2it)

Fanúšikovia šarmantného pôvodného upíra Elijahu, boli určite nadšení tým, že Daniel Gillies bol pridaný do hereckého obsadenia spin-offu “The Originals”. Pilotný diel bude odvysielaný 25. apríla ako jedna z epizód TVD.
Ale novinky sú stále lepšie a lepšie!

Portál Zap2it potvrdil, že Daniel sa vráti do TVD skôr než sa čakalo a e v 3. sérii sme videli, že Elijah sa tak hanbil za svojich neustále súperiacich súrodencov, že s nimi nechcel mať nič viac spoločné a odišiel. Vyzerá to však tak, že niečo ho prinútilo zmeniť názor.


-Suzy :)

Promo k 4x15 - Stand By Me , POZOR SPOILER !!

POZOR SPOILER !!
Preklad : Suzy :)
Elena : Jeremy!! Budeš v poriadku.Potrebujem aby si bol..
Stefan : Jeremy bol jedným z " Päťky" - Lovec.
Meredith : Potrebujem aby si mi vydala telo.
Elena : On nieje mŕtvy!!
Damon : Je ako zmyslov zbavená.
Elena : Potrebujeme Bonnie. Nájdi mi Bonnie..

Oficiálny popis 4x15 - Stand By Me

Hrozná pravda - Keď Stefan s Elenou a Jeremym dorazí späť do Mystic Falls, je Caroline okamžite znepokojená stavom Eleninej mysle. Stefan sa s prosbou o pomoc obracia na doktorku Fellovou a Matta. Damon, ktorý je stále na ostrove, odovzdá Rebeke vážne správy a je prekvapený kúsokom nedávnej histórie. Každý je zdesený, keď Bonnie odhalí zvyšok Shaneovho plánu. Nakoniec, keď Damon robí všetko preto aby Elene pomohol, ona prichádza s vlastným plánom.

Stills k 4x15 - Stand By Me




Valentine´s day greeting from Joseph Morgan

O deň neskôr, ale predsa :) Valentínsky pozdrav od Josepha Morgana..
-Suzy :)

SK titulky, CZ titulky

Slovenské titulky si môžete stiahnuť TU.

Ďakujem všetkým, ktorý prekladali :)
Ak by ste mali záujem tak CZ Titulky si môžete stiahnuť  TU(cwzone) alebo TU(edna) .

Nový diel 4x14 Down To Rabbit Hole

Tak a je tu ďalší diel ktorý si môžte stiahnuť tu. Prajem príjemné sledovanie ;). Titulky by mali byť už doobeda hotové :).



-Miška:)

štvrtok 14. februára 2013

Spin-Off cast info


Portál TheHollywoodReporter informuje, že herečka Claire Holt (Rebekah) sa pridá k hereckému obsadeniu pripravovaného spin-offu The Originals. Aj v ňom sa nám predstaví ako Klausova sestra Rebekah.

 Doteraz boli pre spin-off potvrdení títo herci: Joseph Morgan (Klaus), Phoebe Tonkin (Hayley), Daniella Pineda (čarodejnica Sophie), Danielle Campbell (čarodejnica Davina) a Leah Pipes (Camille). A bude sa vysielať koncom apríla.


-Suzy :)

streda 13. februára 2013

Australian Promo 4x14

Preklad
Rebekah : Mal by si niečo vedieť o lieku.
........LIEK JE BLÍZKO.....
Shane : Toto je dôvod prečo..
....... MÁ TO VŠAK JEDEN HÁČIK.....
....... KAŽDÝ UPÍR SA MUSÍ SPOĽAHNÚŤ LEN SÁM NA SEBA ......
Elena : Ona je tu..
Stefan : Kto ?



Webclip II. 4x14 - Down To Rabbit Hole,preklad

Preklad : -Suzy :)
Caroline: Povedz mi, že to nemyslíš vážne.
Elena: Kiež by. Keď sme hľadali Jeremyho a potom sa vrátili späť, Shane a Bonnie boli preč. Shane potrebuje Bonnie kvôli tomu kúzlu na Jeremyho tetovanie, aby mohol nájsť liek. Zariadil to presne tak, že nám zmizli priamo pod nosom.
Caroline: Kde je Damon?
Elena: Pohádali sme sa. Myslela som, že sa išiel prejsť, ale na pláži sme našli stopy po boji.
Caroline: Čo tým myslíš?
Elena: Chcem tým povedať, že na neho niekto zaútočil a chytil ho.
Caroline: Myslíš, že by to mohol urobiť Shane?
Elena: Nie, on neni taký silný, aby Damona premohol. Aj keby využil moment prekvapenia, musel by mať niekoho alebo niekoľko osôb, ktoré by mu s tým pomohli.
Caroline: Mrzí ma to. Kiež by som tam mohla byť s vami a pomôcť vám.
Elena: No, je tu niečo, čo môžeš urobiť aj z domova.
Caroline: Čokoľvek, len rozprávaj.
Elena: Shane hľadá liek. Myslíme si, že ich môžeme nájsť. Máme fotky Jeremyho tetovanie, ale nemôžeme rozlúštiť mapu.
Caroline: Ak nezískate lovcův meč, ktorý má Klaus
Elena: Presne.
Rebekah: Nikdy nám ten meč nedá.
Stefan: Dá, ak ho niekto dokáže presvedčiť, aby sa ho vzdal, je to Caroline.
Rebekah: Nedá nám ho nikdy, ani kvôli Caroline. Bojí sa, že ten liek použijeme proti nemu, aby sa stal smrteľným. A ak aj nie, tak nikomu z nás nedopraje ani chvíľku šťastia z toho, že sa staneme ľuďmi.
Stefan: Možno nám ho nemusí dať. Klaus je vďaka Bonnieimu kúzlu uväznený v Eleninom dome. Nemôže nikam ísť. Nie je veľa miest, kam môžeš ukryť tak veľký kus železa.
Caroline: Nájdem ho. Nemajte strach. Len mi pošlite mailom tie fotky Jeremyho tetovania. Nájdem meč a zavolám vám.
Elena: Ďakujem ti Caroline.
Caroline: Maj sa.
Klaus: Potrebuješ moju pomoc, láska?
Caroline: Nie.

Pozor SPOILER

Nejaký Spoiler o Klausovi, ešte kým odíde do New Orleans ?


Stačí ak povieme, že bude " Horúci Hybrid Sex " ? Priania Josepha Morgana ( Klaus ) boli vyslyšané a v epizóde, ktorá bude odvysielaná v marci sa Klaus konečne dočká nejakej lásky. Ostáva nám len otázka, kto bude tým šťastným dievčaťom ??? 

Zaujímavý fakt - Popri stálych otázkach o smrti, sme zabudli na dôležitejšiu novinku, ktorou je hroziaci, šokujúci a dlho očakávaný návrat.

-Suzy :)